Mainos

Kemikaalirekan kuskia epäillään rattijuopumuksesta

Tieltä suistuneen kemikaalirekan nosto haittaa liikennettä Nelostiellä Jyväskylän eteläpuolella. Poliisin arvion mukaan nelostien liikennekatkos kestää kello 19 asti. Liikenne pääsee onnettomuuspaikan ohi kiertotietä pitkin. Kiertotien pituus on noin kymmenen kilometriä.

Vetyperoksidia kuljettanut säiliöauto ajoi ojaan seitsemän aikaan aamulla. Turmapaikka on noin 17 kilometriä Jyväskylästä Lahden suuntaan.

Säiliöauton kuljettaja puhalsi tapahtumapaikalla 0.56 promillea ja puhalluskokeen perusteella kuljettajaa epäillään myös rattijuopumuksesta.

Alustavan selvityksen mukaan säiliöauto on suistunut loivasti vasemmalle kaartuvassa mutkassa oikealle ojaan ja kaatunut.

Rekan säiliö repeytyi ulosajossa ja siitä valui maastoon 50-prosenttista vetyperoksidia. Näin vahva liuos on terveydelle vaarallista, eikä sen höyryä saa hengittää.

Rekan lastina oli 28 tonnia vetyperoksidia. Rikkoutuneesta säiliöstä valui kemikaalia maahan muutamia kuutioita. Pelastuslaitos neutraloi maahan valuneen vetyperoksidin vedellä. Runsaalla vedellä laimennettuna aine on vaaratonta.

Pelastuslaitos arvioi nelostien pysyvän suljettuna useita tunteja. Onnettomuus tapahtui noin kello 7 aikaan.

Kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut onnettomuudessa.

Tapahtumapaikalla on käytössä kiertotie. Kiertotie järjestetään Kanavuoresta Lievestuoreen kautta Toivakkaan ja Toivakasta vastaavasti Lievestuoreelle ja sieltä edelleen Kanavuoreen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.