Mainos

Kemikaalikontin sisältö selviää huomenna

Rahtialus Lindalta mereen pudonneen vaarallisia kemikaaleja sisältävän kontin tarkka sisältö selviää ilmeisesti vasta huomenna.

Aluksen vuokranneen Containerships Oy:n varatoimitusjohtaja Mimmi Nordström kertoi puolen päivän aikaan, että heillä on nyt käytössään laivaajan antamat merilain mukaiset tiedot kolmesta pudonneesta kontista.

- Yhdessä kontissa on maustekastikkeita ja yhdessä kemikaaleja, jotka eivät ole vaarallisia. Yhdessä kontissa on vaarallisia kemikaaleja, joille on Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMOn luokitus, Nordström kertoo.

Ongelma on, että luokitus on sen verran ylimalkainen, että siitä ei selviä tarkkaan, mitä aineita konteissa on. Rotterdamilaiselta laivaajalta saataneen yksityiskohtaiset tiedot vasta maanantaina.

Nordström muistuttaa, että aineet eivät suinkaan välttämättä ole meressä.

- Aineet ovat pakattua tavaraa, jotka puolestaan ovat kontissa.

Rahtialus Linda odotti puolen päivän aikaan määränpäänsä Pietarin sataman edustalla luotsia. Jäätilanteen vuoksi satamaan ajetaan yksisuuntaisesti laivaketjuissa.

- Meille on tilattu sinne tarkastaja tekemään raportin. Se menee todennäköisesti maanantaihin, Nordström ounastelee.

Loviisalainen konttivarustamo Containerships Oy on vuokrannut rahtialus Lindan piikkiöläiseltä rahtilaivavarustamo Langh Ship Oy:ltä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.