Mainos

Kemikaalien esirekisteröinti suomalaisyrityksissä jähmeää

Kemikaalien esirekisteröinti EU:ssa on loppusuoralla, päättyen joulukuun alussa. Euroopan kemikaaliviraston mukaan suomalaiset yritykset ovat kuitenkin olleet huolestuttavan hitaita esirekisteröimään kemikaaleja.

Suomalaisten jähmeyden rekisteröintiasioissa epäillään johtuvan siitä, että yritykset eivät välttämättä tiedä olevansa rekisteröintivelvollisia. Rekisteröintivelvollisuus voi koskea yritystä, vaikka kemikaalit eivät olisi sen varsinainen toimialue. Esimerkiksi grillihiilien, tuulilasinpesunesteiden, lannoitteiden ja kosmetiikan tuonti EU:n alueelle tai valmistaminen voi vaatia yritykseltä esirekisteröintiä.

Uuden kemikaaliasetuksen mukaan yrityksen on rekisteröitävä kaikki ne kemikaalit, joita se valmistaa tai tuo maahan EU:n ulkopuolelta yhden tonnin tai enemmän vuosittain. Esirekisteröimällä aineet yritys voi siirtää varsinaisen rekisteröinnin myöhemmin tehtäväksi. Jos esirekisteröintiä ei tehdä ajallaan, yrityksen toiminta voi keskeytyä kuukausiksi. Tällöin se ei esimerkiksi saa markkinoida tuotteittaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.