Mainos

Kemijärven uusi työllistäjä yllättyi mollauskohusta

Stora Enso ilmoitti viime viikolla, että Kemijärven sellutehtaalla aloittaa uuden toiminnan Anaika Group, joka työllistää tehtaalla yli sata henkilöä. Tehtaalla on viikonvaihteessa levitetty uuteen toimijaan kohdistuvaa "häväistyskirjettä".

Kemijärven sellutehtaalla uuden toiminnan käynnistävä Anaika Group on yllättynyt yhtiöön kohdistuvasta mollauskampanjasta. Sellutehtaalla on viikonvaihteessa levitetty "häväistyskirjettä", jossa on esitetty Anaika Groupista väitteitä, joita Stora Enso on luonnehtinut perättömiksi. Kirjeen sisällöstä ei ole tietoa.

Stora Enson johto on Ylen mukaan lähettänyt Kemijärven sellutehtaan henkilöstölle avoimen kirjeen, jossa se vaatii lopettamaan Anaika Groupin mustamaalaamisen.

Anaika Groupin toimitusjohtaja Juhani Kukkonen on yllättynyt häväistyskirjeestä.

- En olisi kyllä uskonut, että tietty joukko ihmisiä päättää alkaa vastustaa uusia työpaikkoja, Kukkonen sanoo.

Hän ei kuitenkaan usko, että mollauskampanja vaikuttaisi Kemijärvellä niin, ettei uudelle yhtiölle löytyisi työntekijöitä

- Tunnen Kemijärvellä ihmisiä, ja siltä löytyy kyllä myös työnteosta kiinnostuneita. Uskon, että mollauskampanjan takana on suhteellisen pieni joukko ihmisiä, Kukkonen sanoo.

Kukkonen toivoo, että ihmiset ymmärtäisivät, ettei Anaika Group ole se taho, joka pystyy tekemään päätöksiä Stora Enson sellutehtaan puolesta.

Mikkeliläinen Anaika Group perustaa tehdasalueelle konepajan, pellettilinjan sekä sahan ja liimapalkkitehtaan. Ne työllistävät sata ihmistä.

Anaika Groupin johto tulee Kemijärvelle esittelemään toimintaansa huomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.