Kemijärven sellutehtaan muutostyöt käyntiin

Kemijärven sellutehtaan muuttaminen liimapuupalkkien tuotantoon on alkanut. Työt tehtaan ympäristössä käynnistyivät, kun Lapin ympäristökeskus päätti, että tehtaan rakennuksia ei suojella.

Nyt sellutehtaalla ovat purkutyöt vauhdissa. Tehtaan uusi omistaja käynnistää toimintaa vähitellen.

- Sinne on nyt muodostunut ensimmäisiä pysyviä työsuhteita ja projektimiehistöä on alkanut Mikkelistä ja Porista siirtyä paikkakunnalle, kertoo Jaakko Kilpeläinen, Arktos Groupin hallituksen puheenjohtaja.

Sellutehtaasta käyty suojelukeskustelu viivästytti töiden aloittamista neljä ja puoli kuukautta.

Kuun alussa Lapin ympäristökeskus päätti, että Kemijärven sellutehtaan suojelulle ei löydy rakennuslain mukaisia perusteita. Suojeluasiaa ajanut Paperiliiton paikallinen ammattiosasto miettii valittaako se päätöksestä. Valitusaika päättyy kuun vaihteessa.

- Muutostarpeita noin ulkoisesti ei kovin paljoa ole. Sisälle tehdään sitten tarpeellisia linjasto-asennuksia. Ne on enemmänkin asennustöitä kun muutostöitä, sanoo Kilpeläinen.

Raaka-aineet liimapuutuotantoon löytyvät sekä kotimaasta että itänaapurilta.

- Tähän Kemijärven sopimukseen sisältyy se, että meidän puuraaka-aine saantomme on turvattu tuonne vuoteen 2015 saakka.

Liimapuun ylituotannosta huolimatta yhtiössä uskotaan vahvasti, että sillä on tilaa markkinoilla.

- Meille on tullut runsaasti yhteydenottoja sellasista liimapuutuotteista mitä asiakkaat eivät tällä hetkellä saa ja näitä tuotteita me sitten aktiivisesti tutkimme ja itseasiassa, Kilpeläinen kertoo.

Kemijärven tehtaan tuotteistaminen on jo alkanut ja liimapuutuotanto käynnistyy ensi vuonna. Tehdas työllistää arviolta noin 100 työntekijää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat