Mainos

Kemijärven ei uskota saavan pakkolunastuslupaa

Valtioneuvosto päättää tänään Kemijärven sellutehtaan pakkolunastuksesta. Kaupunki on anonut valtioneuvostolta lupaa tehtaan koneiden, rakennusten ja tontin pakkolunastamiseen. Kemijärven ei uskota saavan lupaa.

Pakkolunastuslaki säädettiin aikanaan turvaamaan kuntien maanhankintaa. Kemijärvi on asettanut valtioneuvoston uuden tilanteen eteen anoessaan lupaa pakkolunastaa rakennuksia ja laitteita.

Kaupunki perustelee hakemustaan yleisellä edulla. Sanomalehti Kalevan mukaan Kemijärvi ei lupaa saa. Kemijärven anomus on valmisteltu Työ- ja elinkeinoministeriössä, joka esittää anomuksen hylkäämistä. Lehden mukaan hylkäämisesityksen liitteenä on huolella laaditut juridiset perustelut.

Kemijärvellä ei lasketa pakkolunastusluvan saamisen varaan, sanoo kaupunginjohtaja Timo E. Korva.

- Ennakko-odotus on se, että tuskin tässä mitään lunastuslupia tulee, mutta toki tiedetään, että lain puitteissa sellainenkin tulkinta on mahdollista, että lupa annetaan. Tämän jälkeen pitää tehdä kaikki voitava sen päätöksen mukaisesti, mikä tulee.

Valtioneuvoston päätöksestä voi kuitenkin valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta väalitusoikeus koskee vain päätöksen laillisuutta, ei tarkoituksenmukaisuutta. Stora Enso on jo aloittanut tehtaan laitteiden purkamisen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.