Mainos

Kemianteollisuuden lakko lykkääntyi

Kemianteollisuuden lakonuhka siirtyy ainakin kahdella viikolla. Tampereen seudun yksityisen linja-autoliikenteen lakko jatkuu. Sähköasentajat vauhdittivat tänään osittaisella pistelakolla alansa sopimusneuvotteluja. Puuliittoon kuuluvat metsäkoneen kuljettajat uhkaavat aloittaa lakkonsa torstaina.

Bensapistoolit

Torstaina uhannutta lakkoa kemianteollisuuden lakkoa lykättiin valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen esityksestä kahdella viikolla. Lakko alkaa nyt torstaina 16. maaliskuuta, ellei sopua sitä ennen löydy.

Lakonuhka koskee kemian perusteollisuutta sekä öljy-, kaasu- ja petrokemiaa. Salonius sovitteli SAK:laisen Kemianliiton ja Kemianteollisuuden kiistoja aamupäivällä. Seuraava isojen neuvottelukuntien tapaaminen on ensi viikon keskiviikkona.

Tampereen bussilakolle ei näy loppua

Tampere

Sitävastoin Tampereen seudun yksityisen linja-autoliikenteen lakko jatkuu, ainakin alkuviikon ajan. Valtakunnansovittelija Saloniuksen mukaan osapuolten välillä ei ole tapahtunut lähentymistä eilisen kokouksen jälkeen. Kuljettajat katsovat yhteistariffiliikenteeseen siirtymisen edellyttävän korjauksia palkkaukseen.

Sähköasentajat pistelakossa

Tänään on osa talotekniikka-alan sähköasentajista päivän mittaisessa pistelakossa. SAK:laisen Sähköliiton ammattiosastot vauhdittavat näin alan sopimusneuvotteluja.

Osapuolet hakevat sopua kiistaansa jälleen huomenna. Huomenna myös paperiteollisuuden osapuolet selvittävät edellytyksiä palata työehtosopimusneuvotteluihin.

Metsäteollisuuden puuhuolto on vaarassa tyrehtyä, jos metsäkoneenkuljettajien lakonuhkaa ei saada ratkaistua keskiviikkoiltana jatkuvassa sovittelussa. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius selvitteli kiistaa tänään SAK:laisen Puu- ja erityisalojen liiton ja Koneyrittäjien välillä.

Tänään käytiin taas myös energia-alan ja elintarviketeollisuuden työehtosopimusneuvotteluja. Elintarviketeollisuus ja Suomen elintarviketyöläisten liitto pitävät nyt viikon tuumaustauon ja palaavat tes-pöytään vasta viikon kuluttua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.