Mainos

Kemianliiton Wikström varoittaa työtaisteluista

Liittosihteerin mukaan syksyllä on luvassa tiukat neuvottelut, joissa varaudutaan myös lakkoihin. Kolme Kemianliiton alaa on vielä vaille uusia työehtosopimuksia.

Kemianliiton liittosihteeri Seppo Wikström (vas.) kertoo liittonsa olevan valmis työtaisteluihin, jos syksyn sopimusneuvotteluissa ei päästä tulokseen. Wikström sanoi tänään Savonlinnassa, että työnantajien on turha kuvitella, että he pääsisivät syksyn neuvotteluissa halvemmalla kuin kevään tes-ratkaisuissa.

Kemianliiton sopimusaloista kolme on vielä vailla uusia työehtosopimuksia. Syksyyn jäivät tekstiili- ja vaatetusteollisuuden, tekstiililaitosmiesten sekä pesula-alan neuvottelut.

- Meidän on lähtökohtaisesti varauduttava kaikkiin järjestöllisiin toimenpiteisiin, myös työtaisteluihin, jotta ilman uusia työehtosopimuksia oleville aloille saadaan aikaiseksi hyvät sopimukset. Liiton syksyisten tehtävien tärkeysjärjestyksessä tämän tavoitteen pitää olla numero yksi, sanoi Wikström liittonsa 110-vuotisjuhlissa.

Wikströmin mukaan on virheellistä väittää, että kaikilla pesula- ja teva-aloilla toimivilla yrityksillä menisi huonosti. Monilla menee vähintään yhtä hyvin kuin kemian alan yrityksillä.

Wikström lähetti liittojuhlasta terveisiä myös maan hallitukselle ja eduskunnalle.

- Suomi on tänään rikkaampi kuin koskaan. Meillä on siksi varaa jatkaa sosiaalista uudistuspolitiikkaa ja varaa asettaa radikaalejakin tavoitteita. Maamme vauraus on käytettävä niin, että jo meidän elinaikanamme Suomessa saavutetaan täystyöllisyys ja rakenteellinen köyhyys saadaan poistettua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.