Mainos

Kemian osapuolet sanasodassa

Kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittu tuohtui tänään Teollisuuden jaTyönantajien Johannes Koromalle, joka aiemmin päivällä oli esittänyt lakkoliittojen uhkaavan koko työmarkkinajärjestelmää.

Koroma

Vallittu kehotti Koromaa katsomaan peiliin.

-TT on omilla päätöksillään sitonut työnantajaliittojen kädet siten, että alakohtaisten ongelmien ratkaisu on osoittautunut kohtuuttoman hankalaksi. TT vartioi nimenomaan työaikakysymystä. Se ei halua päänavauksia millään alalla, jotteivat ne leviäisi muille aloille, Vallittu selvitti. Vallittu viittasi jo seuraavan syksyn neuvotteluihin mahdollisesta laajasta tulo- tai tuporatkaisusta.

-Kemianliitto voi ottaa myönteisen kannan tulopolitiikkaan vain sillä edellytyksellä, että tänä keväänä saamme omia, keskeisiä alakohtaisia ongelmiamme ratkaistuksi.

Teollisuuden ja Työnantajien toimitusjohtaja Johannes Koroma sanoi tänään kevään lakkoaallon muistuttavan enemmän kiristystä kuin sopimista.

Koroma perustelee näkemystään mm. sillä, että liitot ovat selkeästi ilmoittaneet, etteivät raha tai alakohtaisten ongelmien ratkaisu yksinään riitä, vaan sopimukseen tarvitaan myös työajan lyhentämistä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.