Mainos

Kemi toteuttaa kahden viikon lomautukset

Lomautuksien ulkopuolelle jäävät muun muassa terveyskeskuslääkärit ja mielenterveysaseman psykiatri.

Kemin kaupunki lomauttaa henkilöstönsä kahdeksi viikoksi. Kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan tänään. Kaupunginhallitus päättää elokuussa mahdollisen kahden viikon lisälomautuksen tarpeesta.

Pakkolomautus hyväksyttiin äänin 7-4. Kaupunginjohtaja Ossi Revon mukaan hyvässä lykyssä lisälomautuksia ei tarvita, jos säästötavoitteissa onnistutaan.

Lomautus koskee kaikkiaan noin 1200 työntekijää ja viranhaltijaa. Ulkopuolelle jäävät muutamat poikkeusalat, kuten avosairaalan sairaankuljettajat, työterveyshuolto, terveyskeskuslääkärit sekä mielenterveysaseman psykiatri.

Sen sijaan noin 200 työntekijän ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa antava henkilöstö lomautetaan samoin kuin opettajat. Lapin lääninhallitus on toivonut, ettei opettajia lomautettaisi, koska lomautukset vaarantavat oppilaiden lailliset oikeudet.

Revon mukaan palvelualueet suunnittelevat lomautusten sopivan ajankohdan, mutta pääsääntöisesti pakkolomat pidetään vuosilomien yhteydessä. Palvelut on tarkoitus turvata pakkolomien aikanakin.

Lomautusten syynä on toimintamenojen ylitys. Kemissä on laskettu, että toimintamenot uhkaavat ylittyä tänä vuonna lähes kahdeksalla miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.