"Kelmi" puolustaa Vanhasta: Pääministeri ei tiennyt rahoista

Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen sanoo olevansa täysin varma siitä, että ex-pääministeri Matti Vanhanen ei tiennyt Nuorisosäätiön tuesta vuoden 2006 presidentinvaaleissa.

- Selvitys presidentinvaalien "Kansainvälinen Suomi" -tukiyhdistyksen varainkeruusta tehtiin puolueen toimeksiannosta vasta vuonna 2009, eikä Vanhanen tiennyt Nuorisosäätiön tukirahoista ennen sitä, vakuuttaa Korhonen.

Myös lempinimellä "Kelmi" tunnetun Korhosen mukaan presidenttiehdokkaalla ei ole edes mahdollisuutta perehtyä kampanjajärjestelyihin, koska kaikki aika menee varsinaiseen vaalityöhön.

Korhonen sanoo itse kertoneensa Nuorisosäätiön tukirahoista Vanhaselle vasta syyskuussa vuonna 2009.

Vanhanen yllättyi itsekin

Ex-puoluesihteerin mukaan Nuorisosäätiön tuki muodostui muun muassa "Se on ihan Matti" -vaalikirjan ja seminaarilippujen myynnistä. Tuen yhteismäärä oli noin 23 000 euroa. Summa selvisi, kun kampanjarahoitus avattiin puolueen sisäisessä selvityksessä. Tulokset annettiin myös julkisuuteen.

- Vanhanen yllättyi, kun kuuli selvityksen tuloksen, sanoo Korhonen.

- Olen sataprosenttisen varma, ettei pääministeri tiennyt tukisummaa ennen tuota puolueessa tehtyä selvitystä.

Korhonen ei kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen, ovatko oikeuskanslerin epäilyt aiheettomia.

- Oikeuskansleri tekee työtään ja oikeus tutkii asian.

Jarmo Korhonen on ilmoittanut pyrkivänsä eduskuntaan ensi kevään vaaleissa Vaasan vaalipiiristä. Korhonen toimi keskustan puoluesihteerinä vuodesta 2006 vuoteen 2010.

Lue myös:

    Uusimmat