Mainos

Kellyn leski: Kelly tunsi itsensä petetyksi

Brittiläisen aseasiantuntijan David Kellyn leski Janice Kelly on tänään todistanut oikeudessa miehensä itsemurhan taustoista. Lesken todistuksen mukaan Kelly tunsi itsensä petetyksi.

Janice Kellyn todistuksen uskotaan horjuttavan entisestään Britannian hallitusta. Lesken mukaan aseasiantuntija David Kelly tunsi maan puolustusministeriön pettäneen hänet. Puoliso kuvaili, että miehen elämä oli tehty sietämättömäksi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi keväällä hallituksen liioitelleen Irakin joukkotuhoaseiden vaaraa. Heinäkuun alussa tiedon vuotajaksi nimettiin puolustusministeriön aseasiantuntija David Kelly.

Lesken mukaan David Kelly ei tiennyt syntipukin roolistaan etukäteen, vaan hänelle oli luvattu ettei nimeä paljasteta. Hän kuuli asiasta tv-uutisista. Myös julkista kuulustelua on kuvailtu nöyryyttäväksi. Pari päivää tiedon julkaisemisen jälkeen Kelly löytyi kuolleena metsiköstä kotinsa läheltä.

Asiantuntijoiden mukaan Britannian hallitus tuskin kaatuu Irak-sotkuihin, mutta pääministeri Tony Blairin luottamus on nyt kaikkien aikojen aallonpohjassa.

Daily Mirror-lehden teettämän tiedustelun mukaan mukaan joka viides britti syyttää Blairia Kellyn kuolemasta. Muita ehdokkaita ovat muun muassa puolustusministeriö ja BBC.

Vain viisitoista prosenttia vastanneista syyttää itsemurhasta David Kellyä itseään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.