Mainos

Kellistä harmaa arki lomahaaveilla

Mikäpä sulostuttaisi talvista arkea paremmin kuin toivo lomamatkasta lämpimään maahan? Antaudu unelmien vietäväksi tai tee konkreettisia suunnitelmia – kummallakin tavalla saat arkeesi hieman lisää aurinkoa.

Kun arki tuntuu harmaalta ja lumikinokset ulkona eivät sula ajatuksen voimalla, kokeile piristää mieltäsi suloisilla lomahaaveilla. Palauta mieleesi vieras kieli ja kokkaa unelmamaasi makuja.

Kielitaito kuntoon

Virkistä kielitaitoasi katsomalla elokuvia ilman tekstityksiä ja juttelemalla itseksesi vaikkapa toisella kotimaisella. Lue teoksia niiden alkuperäiskielellä, ja kuuntele uusia bändejä suosikkimaastasi. Kielitaitosi petraantuu hetkessä, eikä television katselu ole enää pelkkää aivoja puuduttavaa oleilua!

Kun kielipolitiikka on hanskassa, etsi faktatietoa maasta, johon seuraavaksi haluaisit matkustaa. Antaudu päiväunille ja jätä harmaa arki taaksesi. Etsi kuvia, ravintoloita tai nähtävyyksiä unelmiesi lomakohteesta. Aurinkoisen rantaloman suunnittelu piristää ankeintakin arkea.

Suuntaa kirjastoon, vihjaa bellasugar.com. Koska viimeksi astuit paikallisen kirjaston ovesta, hengitit sanojen sakeuttamaa ilmaa ja valitsit hyllystä hyvän tarinan kotiin viemisiksi? Ota hyöty irti kirjastokortistasi: lainaa suosikkikaupunkisi matkaopas, valokuvakirja tai ulkomaisen kirjailijan teos. Jos sinulla ei ole varaa aurinkomatkailla, voit ainakin unelmoida, ja tutustua muihin maihin kaunokirjallisuuden keinojen kautta.

Ulkomaisia makuja

Arkipäivän tylsyyttä parantaa uuden ruokalajin kokeilu. Kun loma on vielä kaukainen haave, tee päivällinen aivan uuden, eksoottisen reseptin pohjalta. Lisää tuttuun ruokaan mausteita tai uusi aineosa, järjestä viini- ja juustolautanen jälkiruoaksi tai kokkaa välimerellisiä makuja. Valikoi ostokset lähikaupassa unelmien lomakohteesi mukaan. Kuka sanoi, että kotiruoka on tylsää?

Kun matka on suunniteltu, on aika hankkia sopiva lomalook! Käy läpi vaatekaappisi kesähepenet ja kierrätä eteenpäin kaikki, mitä et ole pukenut päällesi vuoteen. Saat lisää kaappitilaa, ja kesäisen fiiliksen kaupan päälle.

Kokeile myös uusia meikkaustapoja, ja arkilookisi piristyy uuteen uskoon. Tee vaikkapa savuisen tumma silmämeikki: rajaa ensin ylä- ja alaluomi vedenkestävällä kajalilla. Levitä sitten sutia apuna käyttäen hiilenharmaata väriä ripsien rajasta luomivakoon asti. Kastele suti, ota hieman lisää väriä, ja rajaa sillä alaluomesi. Sipaise ihonväristä rajausväriä silmiesi sisäkulmiin, ja levitä musta ripsiväri. Voilá – olet valmis matkaan!

MTV3/Helmi

Lähteet: Tressugar.com, Bellasugar.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.