Keliakia leivontaa: Bagelit ja Värikkäät kasvismuffinit

Bagelit (8-10 kpl)

  • 2 1/2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl psylliumkuorijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/4 dl öljyä
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • Keittämiseen:
  • 1 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • Pinnalle: seesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhoseos. Pyöritä taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa tanko noin 8-10 palaksi. Pyöritä kustakin palasta noin 20 cm:n pituinen tanko. Muodosta tangoista rinkeleitä päät huolella yhdistäen. Kohota rinkeleitä 20 minuuttia. Keitä rinkeleitä noin 10-20 sekuntia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Nosta rinkelit varovasti reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Värikkäät kasvismuffinit (12 kpl)

  • Taikina:
  • 2 munaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 dl öljyä
  • 1/2 tl yrttisuolaa
  • 1/2 tl basilikaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • Täyte:
  • 3-4 dl kasvisraastetta tai hienonnettuja kasviksia
  • (kesäkurpitsaa, porkkanaa, purjoa, paprikaa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • Pinnalle: juustoraastetta

Valmista ensin täyte: Hauduta kasviksia öljyssä paistinpannulla. Lisää puserretut valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita jäähtyneen kasvisseoksen joukkoon juustoraaste. Valmista taikina: sekoita munien joukkoon kevytkerma ja öljy. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan puuhaarukalla. Annostele taikinaa voideltuihin muffinipellin syvennyksiin tai

muffinivuokiin. Lisää kasvistäytettä taikinan päälle. Voit vielä halutessasi ripotella päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Reseptit: Marjo Jokinen/ Keliakialiitto

Lue myös:

    Uusimmat