Keliaakikollekin herkuttelu sallittu

Valtakunnallisella keliakiaviikolla julkaistu Herkuttelu sallittu -keittokirja on samalla sekä monipuolinen keittokirja että hyvä tietolähde niin keliaakikoille itselleen kuin myös heidän ystävilleen sekä ravitsemusalan ammattilaisille. Kustannusosakeyhtiö Otavan julkaisema ja Suomen Keliakialiiton asiantuntijoiden laatima kirja sisältää 58 menukokonaisuutta ja 350 gluteenitonta reseptiä ruuanvalmistukseen ja leivontaan. Kirjassa on useita keliakialiiton jäsenten lähettämiä reseptejä.

-Keliakian ainoa hoito on gluteeniton ruokavalio koko eliniäksi. Herkuttelu sallittu -teemalla haluamme vähentää erityisruokavalioihin liittyviä epäluuloja ja osoittaa, että gluteenittomistakin raaka-aineista saa erinomaisen maistuvia ruokia niin juhlaan kuin arkeenkin, muistutti toiminnanjohtaja Leila Kekkonen Keliakialiitosta.

Ruokaohjeiden ohella kirja tarjoaa tärkeää perustietoa keliakiasta sairautena, keliaakikoille soveltuvista raaka-aineista ja tuotteista, pakkausmerkinnöistä ja tuoteturvallisuudesta. Kirjassa on ruokareseptejä 11 eri maasta sekä vinkkejä ruokamatkailun onnistumiseksi. Kirjaa voi Keliakialiitosta hintaan 35 e + toimituskulut 7,5 e.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja