Mainos

Kelasta ei löytynyt moittimista

Kansaneläkelaitos vastasi tänään TV 1:n MOT-ohjelmassa taannoin esitettyihin sen toimintaa koskeviin väitteisiin.

Kela

Kiistanalaisista asioista erityistarkastuksen tehnyt KHT-tilintarkastaja Yrjö Tuokko ei esitä raportissaan minkäänlaisia moitteita.

Kelan sijoitusten hankintamenolle laskettu tuotto on Tuokon mukaan ollut 13-14 prosenttia. Varojen sijoittamisen periaatteista on säädetty laissa ja asetuksissa. Sijoituspolitiikan tarkistaminen edellyttäisi Tuokon mukaan niiden muuttamista.

Tuokko ei löytänyt moittimista myöskään laitoksen edustuskuluista, tietokonehankinnoista eikä Lapin majojen käytöstä. Moitteita läpäisi tarkastuksen myös tapa, jolla työsuhdeautoja oli myyty eläkkeelle jääville johtajille.

Erityisselvitystä olivat pyytäneet Kansaneläkelaitoksen valtuutetut, jotka saivat sen käsiinsä tänään. Valtuutettujen puheenjohtaja Jorma Huuhtanen sanoi, että valtuutetut olivat hyvin yksimielisiä ja helpottuneita raportin antiin.

-Käytännöt ovat tässä ajassa, mitään ylilyöntejä ei ole tapahtunut ja on toimittu kohtuullisesti. Me hyväksyimme tämän sillä tavoin, ettei esimerkiksi hallituksen suuntaan ole suoranaisesti mitään huomautettavaa, Huuhtanen sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.