Mainos

Kelan pääjohtajaa epäillään lahjusrikkomuksesta

Ajankohtaisohjelma A-Studion mukaan Helsingin rikospoliisi on kuulustellut pääjohtaja Jorma Huuhtasta epäiltynä lahjuksen ottamisesta.

Kansaneläkelaitoksen pääjohtajaa Jorma Huuhtasta epäillään lahjusrikkomuksesta.

Tapaus koskee pääjohtaja Huuhtasen vierailua Savonlinnan oopperajuhlilla, jossa hän oli heinäkuussa Punkaharjun kuntoutuskeskuksen eli Kruunupuiston kutsumana. Asiasta kertoi Yleisradion A-studio. A-Studion mukaan Helsingin rikospoliisi on kuulustellut Huuhtasta tällä viikolla rikoksesta epäiltynä. Poliisi selvittää, onko Huuhtanen syyllistynyt lahjoman ottamiseen ja Kruunupuisto lahjoman tarjoamiseen.

Kela on Kruunupuiston suurasiakas. Esimerkiksi viime vuonna Kruunupuisto sai Kelalta vajaat 4,1 miljoonaa euroa 1500 ihmisen kuntouttamiseen.

A-studio haastatteli Savonlinnan oopperajuhlilla vieraillutta Huuhtasta ohjelmassaan 11. heinäkuuta. Asia päätyi poliisin tutkittavaksi, kun ohjelman katsoja teki siitä tutkintapyynnön Helsingin rikospoliisille. Huuhtanen kiistää syyllistyneensä lahjusrikkomukseen. Kruunupuiston asema rikostutkinnassa ei ole vielä selvä.

Kuopiosta kotoisin oleva Huuhtanen, 59, valittiin Kelan pääjohtajaksi vuonna 2000. Vuonna 1987 keskustan kansanedustajaksi valittu lääketieteen lisensiaatti Huuhtanen oli sosiaali- ja terveysministerinä Esko Ahon hallituksessa vuosina 1992-1995.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.