Mainos

Kelan nettisivuilta vuosi luottamuksellisia tietoja

Luottamuksellisia potilastietoja on päässyt Kelan nettipalvelussa vuotamaan väärälle henkilölle. Kela on joutunut tietoturvaongelman vuoksi sulkemaan vasta viikko sitten avatun palvelunsa, jossa asiakkaat ovat voineet kysellä tietoja omista sairaanhoitokorvauksistaan.

Helsinkiläisnainen sai lauantaina omalle tietokoneelleen toisen ihmisen luottamukselliset tiedot muun muassa tämän korvattavista lääkkeistä ja sairauspäivärahoista.

Tieto ongelmasta tuli Kelaan eilen Helsingin Sanomien toimittajalta, johon nainen oli ottanut yhteyttä. Virhetoiminto sattui naisen ollessa kirjautumassa kannettavalla tietokoneellaan Kelan sähköiseen asiointipalveluun.

Kela pyrkii selvittämään tietoturvaongelmansa syyt perusteellisesti. Aluksi epäiltiin jopa, että Sampo-pankin sotkut olisivat jollain tavalla aiheuttaneet myös tämän ongelman, koska palveluun kirjauduttiin pankin tunnuksilla. Tämä vaihtoehto on nyt kuitenkin suljettu pois, sanoo Kelan tietojärjestelmäpäällikkö Seppo Toivonen.

- Oma palvelu näyttäisi olevan kunnossa, mutta kaikki vaihtoehdot, myös virusten ja rikoksen mahdollisuudet on tarkoitus selvittää, Toivonen sanoo.

Kelasta on otettu yhteyttä myös tietosuojavaltuutetun toimistoon sekä henkilöön, jonka tietoja oli paljastunut.

Aikaisemmin mitään vastaavaa ei ole tapahtunut, vaikka Kelalla on ollut sähköisiä asiointipalveluja käytössään jo usean vuoden ajan. Palveluja on laajennettu vuosittain. Viime vuonna Kelan internetsivuilla oli 7,5 miljoonaa käyntiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.