Mainos

Kelan Huuhtanen: Joustoa työuran loppuun

Kelan pääjohtaja toivoo työelämän joustavan vaatimuksissaan eläkeikää lähestyvien työntekijöiden kohdalla. Sopivilla järjestelyillä eläkkeelle lähtö siirtyisi Huuhtasen mukaan luonnostaan myöhemmäksi.

Kelan pääjohtajan Jorma Huuhtasen mielestä työelämän tulisi joustaa työuran loppupäässä. Työn ja eläkkeen välimaastoon tulisi rakentaa työntekijän näkökulmasta tarpeellisia vaihtoehtoja työssä jaksamiseksi.

Huuhtanen sanoi tänään Kuopion eläkeläisjärjestöjen yhteistyötoimikunnan juhlassa, että oikeat joustot venyttäisivät varmasti suomalaisten eläkkeelle lähtöä myöhäisemmäksi.

- Suomessa ollaan työssä joko täysillä tai sitten ei lainkaan. Meidän työelämämme vaatii 60 vuotta täyttäneiltä samaa työpanosta kuin 30-vuotiailta - kaikki tai ei mitään.

Huuhtasen mukaan tutkimukset osoittavat, että suuret ikäluokat pelkäävät eniten työn muuttumista liian ylivoimaiseksi. Siksi kaksi kolmesta haluaa päättää työuran mieluiten 60-vuotiaana.

- Yhteiskunnassa on paljon muutakin hyödyllistä tehtävää kuin palkkatyö. Sellaisia ovat luottamustoimet ja vapaaehtoistyö. Monet eläkeläiset voisivat ja haluaisivat olla aktiivisia yhteiskunnan jäseniä, Huuhtanen toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.