Mainos

Kela etsii jälleen eläkkeensaajia

Kansaneläkelaitos ottaa loppuvuoden aikana yhteyttä tuhansiin suomalaisiin, jotka eivät saa kansaneläkettään.

Kela etsii taas eläkeläisiä, jotka eivät ole osanneet hakea kansaneläkettään. Loka-marraskuun aikana Kela ottaa yhteyttä kaikkiaan 4300 kansalaiseen, joilla näyttäisi olevan oikeus kansaneläkkeeseen.

Kela setvii vuosittain tietokantojaan löytääkseen ne kansalaiset, jotka eivät ole hakeneet kansaneläkettä, mutta joilla Kelan tietojen mukaan pitäisi olla siihen oikeus. Tänä vuonna selvitettäviä tapauksia on viimevuotista enemmän, koska maaliskuun alun kansaneläkkeen tasokorotus merkitsi sitä, että kansaneläkkeen voi saada hieman aiempaa suuremmilla eläketuloilla.

Viime vuonna tuhansia löytöjä

Viime vuonna Kela selvitti kaikkiaan noin 3000 ihmisen eläkeoikeuden ja selvityksen tuloksena eläkettä alkoi tulla kaikkiaan noin 900 eläkeläiselle.

Kansaneläkettä maksetaan eläkeläisille, joilla ei ole työeläkettä tai se jää kovin pieneksi. Kansaneläkettä ei saa lainkaan, jos muut eläkkeet ylittävät tietyn asuinkunnasta ja perhesuhteista riippuvan tulorajan. Kansaneläkettä ei makseta, jos esimerkiksi ensimmäisessä kuntaryhmässä asuva perheetön saa työeläkettä yli 1034,71 euroa. Perheellisellä tuloraja samassa kuntaryhmässä on pienempi eli 915,05 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.