Mainos

Kela antaa tukea Jokelan tapahtumien jälkihoitoon

Rahaa voi hakea sekä pitkä- että lyhytkestoiseen psykoterapiaan.

Kela on varannut harkinnanvaraisen kuntoutuksen määrärahoista puoli miljoonaa euroa Jokelan koulun tapahtumien uhrien ja omaisten tukemiseen.

Varoja käytetään kriisivaiheen jälkeisen psykoterapian järjestämiseen ensi vuoden alusta alkaen.

Tukirahaa voivat saada Jokelan koulun oppilaat, opettajat ja muut työntekijät sekä heidän perheensä tai omaisensa sekä esimerkiksi auttamistyöhön osallistuneet ja heidän perheensä tai omaisensa.

Kelan tukemaa psykoterapiaa voidaan antaa 16-67-vuotiaille. Sen sijaan alle 16-vuotiaiden lasten psykoterapiakuntoutus kuuluu kokonaan terveydenhuollon vastuulle.

Terapiaa haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella ja liitelomakkeella. Mukana on oltava myös psykiatrian erikoislääkärin laatima B-lääkärinlausunto terapian tarpeesta.

Haettava terapia voi olla enintään 3 vuotta jatkuvaa pidempikestoista tai enintään 25 käyntikertaa vuodessa kestävää lyhytterapiaa

Nuorten terapia voi olla yksilö-, ryhmä- ja perheterapiaa sekä kuvataide- tai musiikkiterapiaa. Niiden lisäksi voidaan tukea vanhempien ohjauskäyntejä enintään 20 kertaa vuodessa. Aikuisille myönnetään yksilö- tai ryhmäterapiaa.

Kolme vuotta sitten Kela varasi samaan tapaan erillisen määrärahan tsunamin suomalaisuhrien ja omaisten tukemiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.