Mainos

Kekkos-kirjallisuus käy kaupaksi

Presidentti Urho Kekkonen kiinnostaa suomalaisia lukijoita. Syksyn Kekkos-kirjojen tulvasta neljä on noussut kymmenen ostetuimman tietokirjan joukkoon, selviää Kirjakauppaliiton tuoreesta Mitä Suomi lukee -listasta.

U. K. K.

Suomen tämän hetken ostetuin tietokirja on Pekka Hyvärisen Suomen mies, joka on kaunistelematon karaktäärielämäkerta Urho Kekkosesta. Toiseksi myydyin on Juhani Suomen Umpeutuva latu, Urho Kekkonen 1976-1981. Teos on laajan elämäkertasarjan kahdeksas ja viimeinen osa. Neljännellä sijalla on Aino Suholan ja viidennellä Anne Mattsonin kirja, jotka kumpikin kertovat Sylvi Kekkosen elämästä. Muut myydyimmät tietokirjat ovat sanakirjoja ja sienioppaita.

Kotimaisen kaunokirjallisuuden bestselleristit eivät yllätä. Myydyin kotimainen romaani on Laila Hietamiehen Kesän korkea taivas. Se on tarina jo kahdessa aiemmassa romaanissa tutuksi tulleesta Ida Mariasta ja hänen tyttäristään sodanjälkeisessä Suomessa. Toisella sijalla on Eeva Joenpellon kuusi vuotta odotettu romaani Uskomattomia uhrauksia, joka käsittelee muun muassa sairaalabyrokratiaa ja maaseudun autioitumista. Kolmanneksi myydyin on Väinö Linnan sensuroimaton versio Tuntemattomasta sotilaasta, nyt nimeltään Sotaromaani.

Muut kymmenen ostetuimman joukkoon päässeet kaunokirjailijamme ovat kahden sarjakuvakirjailijan lisäksi tuttuja nimiä: Jari Tervo, Kaari Utrio, Arto Paasilinna, Raija Oranen ja Leena Lehtolainen.

Käännetyn kaunokirjallisuuden menestyskirjailijoita ovat Patricia Cornwell, Henning Mankell ja Thomas Harris. Lasten ja nuorten listan kuningatar on J.K. Rowling, jonka Harry Potter -kirjat ovat vallanneet kolme ensimmäistä sijaa. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kymmenen myydyimmän joukossa on vain yksi kotimainen teos: Pirkko-Liisa Perttulan Haisunäätä mikroaaltouunissa, sijalla seitsemän.

Tiedot perustuvat eri puolilla Suomea olevien kirjakauppojen syyskuun myyntiin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.