Mainos

Kekkonen puolustaa heittimien kauppaamista

Puolustusvälinekonserni Patrian neuvottelukunnan puheenjohtaja Antero Kekkonen puolustaa entisen pääministerin Paavo Lipposen myynninedistämistyötä Yhdysvalloissa. Kekkosen mielestä Lipponen oli suomalaisen työn asialla.

EU-parlamentaarikko Esko Seppänen hämmästeli eilen asiakirjavuotoon perustuvaa tietoa, jonka mukaan silloinen pääministeri Lipponen kauppasi sotaan valmistuvalle USA:lle Patrian kehittämää kranaatinheitinjärjestelmää vieraillessaan maassa joulukuussa 2002.

- Jos hallitus on myöntänyt Patria Hägglundsille luvan myydä kranaatinheittimien lisenssi yhdysvaltalaiselle yritykselle, on luontevaa, että pääministeri pyrkii edistämään kauppoja. Hallituksen päätökseen on tuolloin osallistunut myös Seppäsen puolue vasemmistoliito, Kekkonen huomauttaa kannanotossaan.

- Olisi omituista, ellei pääministeri toimisi aktiivisesti hallituksen tekemien päätösten toteutumiseksi, varsinkin kun kyseessä on valtionyhtiö.

Kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Kekkonen muistuttaa, että Patria työllistää yli 2 000 henkilöä ilmailu- ja puolustusteollisuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.