Mainos

Kekkilän tehtaan suurpalo sammutettu Eurajoella

Tulipalo Kekkilän kasvuturve- ja lannoitetehtaalla Eurajoella Satakunnassa on saatu hallintaan. Pelastuslaitoksen mukaan kolme liekehtinyttä turvetehtaan rakennusta on pääosin saatu sammutettua, mutta ne tuhoutuivat palossa kokonaan.

Rakennusten vieressä on palanut myös useita turvekekoja, jotka ainoastaan kytevät tällä hetkellä. Turvekasojen sammuttamiseen on kuitenkin tulossa avuksi myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Päivystävän palomestarin Sauli Virtasen mukaan palaneessa tehtaassa on ollut sisällä muun muassa kaasupulloja, jotka ovat aiheuttaneet pieniä räjähdyksiä sammutustöiden aikana.

Tehdas sijaitsee Satoturpeentiellä useita kilometrejä Eurajoen keskustasta itään lähellä Irjanteen kylää. Sammutustöissä on ollut mukana kaikkiaan parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Virtasen mukaan sammutustyöt jatkuvat ainakin iltapäivään saakka.

Kekkilän tehdaspäällikön Päivi Laakson mukaan palon syttymishetkellä sisällä ei ollut tehtaan henkilökuntaa, vaan rakennukset olivat tyhjillään. Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Pelastuslaitos sai hälytysilmoituksen palosta aamuyöllä hieman kello puoli kahden jälkeen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.