Keittiöt kuntoon Tampereen Asuntomessuilla

Tampereen Asuntomessuilla vietetään teemaviikkoa keittiöiden tiimoilta.

– Halusimme tuoda keittiöitä hieman normaalia enemmän esille ja tarjota kävijöille kattavan paketin kaikesta messukeittiöihin liittyvästä, Suomen Asuntomessujen kaupallinen johtaja Timo Hautakoski kertoo ja lisää, että tällä viikolla messuvierailla on mahdollisuus nauttia maamme parhaiden keittiömestareiden kokkausnumeroista. Taidonnäytteitään esittelevät muun muassa Sami Garam, Maija Silvennoinen sekä Teresa Välimäki.

Runsaat työtasot, jätteiden järkevä lajittelu sekä kompakti kalustus ovat nykyaikaisen keittiösuunnittelun lähtökohtia. Muodissa ovat saarekemaiset keittiöratkaisut, jotka voidaan yhdistää olohuoneeseen tai ruokailutilaan.

Messuilla jo yli 50 000 kävijää

Yli kymmenen prosenttia messuilla käyneistä aikoo Suomen Asuntomessujen teettämän tutkimuksen mukaan ryhtyä keittiöremonttiin vuoden sisällä. Messukeittiöihin voi tutustua ennakkoon netissä. Verkkosivuilta löytyy esimerkiksi keittiöistä tehdyt toimivuusarvioinnit sekä keittiökartta.

Messuilla on tähän mennessä vieraillut jo yli 50 000 kävijää. Yksi heistä on ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio, joka haki ideoita pihansa kunnostamiseen.

– En ole rakentamassa tai vaihtamassa sisustusta, mutta pihahommia pitää vielä tehdä. Löysin täältä hienoja yksityiskohtia, ja erityisesti Lammi-Kivitalo Villa Hessen hyvännäköisen aita jäi mieleen.

Kallion 400-neliöinen kartanokoti valittiin Valkeakosken asuntomessujen parhaaksi taloksi vuonna 2009.

– Yleisesti ottaen messutalojen linja on Tampereella hieman modernimpi kuin Valkeakoskella, hän pohtii.

Loppuviikosta kokkivieraina nähdään Arto Rastas sekä television kykykilpailuista tutut Joonas Hämäläinen ja Akseli Herlevi.

Teksti: Jokakoti
Kuvat: Suomen Asuntomessut

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja