Mainos

Keisarillista eleganssia Porvoossa

Japanin prinsessa Takamado vierailulla Porvoossa.

Tuomiokirkon kellot soivat, kun Porvoo toivotti tervetulleeksi kuusipäiväisen Suomen-vierailunsa aloittaneen Japanin prinsessa Takamadon.

Hänen keisarillinen korkeutensa vierailee Suomessa presidentti Tarja Halosen kutsusta. Matkansa aikana prinsessa tutustuu muun muassa Itämeren suojeluun ja suomalaiseen vanhustenhoitoon. Presidentti Halosen prinsessa tapaa Kultarannassa maanantaina.

Ahkera reissaaja

Prinsessa Takamado ei ole syntyjään siniverinen. Hänestä tuli kuningasperheen jäsen mentyään naimisiin keisari Akihiton serkun, prinssi Norihiton kanssa vuonna 1984. Avioliiton myötä prinssi otti käyttöön nimen prinssi Takamado.

Prinsessa jäi yllättäen leskeksi, kun prinssi Takamado kuoli sydänkohtaukseen vuonna 2002. Ennen prinssin kuolemaa prinssi ja prinsessa Takamado edustivat maataan ahkerasti tehden kymmeniä yhteisiä matkoja ympäri maailmaa.

Erityisen merkittävänä on pidetty matkaa Etelä-Koreaan kesällä 2002. Kyseessä oli ensimmäinen kerta toisen maailmansodan jälkeen, kun Japanin kuningashuoneen edustaja vieraili Etelä-Koreassa. Symbolisen vierailun myötä maiden viileiden suhteiden toivottiin paranevan.

Hyväntekeväisyyttä ja kirjoittamista

Leskeksi jäätyään prinsessa Takamadolle jäi hoidettavaksi kolme pientä tytärtä. Viime vuosina prinsessaa ovat työllistäneet erilaiset hyväntekeväisyyteen liittyvät tehtävät.

Prinsessan sydäntä lähellä ovat esimerkiksi kulttuuri, urheilu ja ympäristöasiat. Prinsessa on myös itse aktiivinen kirjoittaja, ja hän on julkaissut muun muassa lastenkirjan.

Heinäkuussa 57 vuotta täyttävä prinsessa ei ole vähentänyt matkustamistaan, päinvastoin. Viime vuosina hän on edustanut Japanin keisarihuonetta muun muassa Irlannissa, Thaimaassa, Saksassa, Jordaniassa ja nyt myös Suomessa.

(MTV3 - BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.