Mainos

Keinot kovenevat Tshetsheniassa

Venäläiset ja tshetsheenit syyttävät toisiaan kemiallisten aseiden käytöstä Tshetsheniassa.

Groznyi

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan tshetsheenisissit ovat räjäyttäneet myrkyllisiä kemikaaleja sisältäviä pommeja taistellessaan venäläisjoukkoja vastaan tänä aamuna. Groznyin itäosan ylle on silminnäkijöiden mukaan noussut vihreä kaasupilvi.

Tshetsheeniosapuoli on puolestaan aiemmin syyttänyt Venäjää napalmin käytöstä hyökkäyksissä.

Taistelut jatkuvat Groznyissa

Kiivaat taistelut ovat jatkuneet Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa. Armeijan upseerit kertoivat eilen venäläisellä tv-asemalla, ettän taisteluissa kuolee kymmenkunta venäläissotilasta päivässä ja kymmeniä haavoittuu.

Venalaiset tarkistavat Groznyin talo talolta

Tshetsheenisissit tekevät kiivasta vastarintaa ja venäläisjoukot joutuvat taistelemaan jokaisesta kadusta ja jokaisesta talosta. Venäjän sotilaskomentajien mukaan venäläisjoukot etenevät kohti Groznyin keskustaa, mutta mitään merkittävää etenemistä ei ollut havaittavissa. Groznyissa on loukussa mahdollisesti 40 000 pääasiassa vanhaa ja sairasta siviiliä.

Venäjä: tshetsheenikomentajia surmattu

Venäjä armeija kertoo surmanneensa seitsemän tshetsheenisissien kenttäkomentajaa. Armeijan tiedottaja kertoi uutistoimisto Itar-Tassille, että surmattujen joukossa on divisioonan varakomentaja Arbi Barajev.

Hän kuului venäläistiedottajan mukaan kiivaimpiin terroristeihin ja oli vastuussa 162 venäjänkielisen siviilin murhasta. Barajev on myös kuuluisa häikäilemättömyydestään ja julmuudestaan vankeja ja panttivankeja kohtaan. Hän osallistui tiedottajan mukaan brittiläisen panttivankiryhmän ja yhden uusiseelantilaisen julmaan teloitukseen vuonna 1998.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.