Keikkataukoileva Chisu: Kaikki saattaa muuttua päivässä!

Menestynyt Chisu hakee inspiraatiota musiikkiinsa vakavista teemoista: omavaraisuudesta, luopumisesta, itsenäisyydestä ja selviämisestä. Kirjoittaako keikkatauolle syyskuussa 2012 jäänyt nainen kappaleensa tulevaisuudessakin samoista aiheista?

Suomalainen tähtiartisti Christel Sundberg eli Chisu, 30, ammentaa kappaleisiinsa teemoja lempiaiheistaan: omavaraisuudesta, luopumisesta ja itsenäisyydestä.

– Se, että selviää omana itsenään yksin elämässä, eikä tarvitse ulkopuolista.

Näin nainen tiivistää sen, mikä häntä musiikkia tehdessä inspiroi, ja mikä on ollut monen hänen kappaleensa kantava teema.

Aika vakavaa, Chisu! Menestyneen, urallaan nousukiitoon pyrähtäneen, yksityiselämästään hiljaa julkisuudessa pysyttelevän ja aurinkoisen naisen luulisi kirjoittavan positiivisemmista asioista – näkyvätkö samat synkät teemat jatkossakin albumeilla?

– Katsotaan, miten tulevaisuudessa käy! Elämä on siitä mielenkiintoista, että kaikki saattaa muuttua jopa yhden päivän aikana, nainen vastaa.

Chisu rohkaisee: Nuoret, tekemällä oppii!

Kappaleiden sanat syntyvät artistin näpeissä yhtä aikaa säveltämisen kanssa.

– Kaikki lähtee yhdestä säkeestä, kertosäkeestä ja aihiosta, joita sitten jatkaa ja syventää. Joku kappale syntyy päivässä, toinen useammassa! Teen pianolla valmiiksi aina "taikinan juuren", jonka jälkeen vien sen tuotantomaailmaan. Työstän demot pitkälle valmiiksi, jonka jälkeen niitä treenataan bändin kanssa. Tämän jälkeen mennään studioon – ja minä palaan taas työhuoneelle työstämään kappaletta.

Chisulle on tärkeää, että sävellettävä ja sanoitettava kappale on pitkälle asti rakennettu ennen kuin sen vie ensikuunteluun.

– En halua, että kuulija joutuu kuvittelemaan kappaleen kulun, nainen selventää.

– Uskon, että se on iso plussa, että on joskus jaksanut ottaa haltuun musiikintekosoftat. Luulen, että monet nuoret ovat tällä linjalla myös. Siitä vaan. Se on tosi hyvä homma. Tekemällä oppii paremmin kuin niin, että lukee kirjoista, Chisu rohkaisee.

Määrittelemättömäksi ajaksi keikkatauoille julistautunut nainen on kertonut itse

Kolmiosainen Chisu – Sen näkee silmistä -dokumentti nähdään AVAlla marraskuussa 2012

Lue lisää Chisusta:


AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja