Mainos

Keiju-margariinissa laatuvirheitä

Erä Raisio Margariinin valmistamaa Keiju-margariinia on jouduttu vetämään pois markkinoilta haju- ja makuvirheiden takia. Laatuvirheet johtuvat Penicillium-homeesta, jota oli päässyt maaliskuussa valmistettuun noin 27600 kilon margariinierään.

Erä Keijua vedetään pois markkinoilta

Home on vaaratonta, mutta se aiheuttaa margariiniin pahaa hajua ja makua jo ennen kuin tuotteessa näkyy homekasvustoa. Virheellisen erän valmistuspäiväys on 27.3.00 ja parasta ennen päiväys 17.7.00. Erää on myyty 600 gramman vihreässä pakkauksessa.

Raisio Yhtymän tiedotuspäällikön Jarkko Heinon mukaan erästä vain pieni osa on pilaantunutta, mutta se on poistettu kokonaan keskusliikkeiden ja ainakin suurimpien vähittäismyyntipisteiden myynnistä. Penicillium on yleisesti ympäristössä esiintyvä home. Margariinierään sen itiötä epäillään päässeen joko ilmasta tai sitten sitä on ollut pieni määriä pakkausmateriaalissa.

Laatuvirheen johdosta Raision margariinissa on varmistettu erityisen tarkasti sekä ilmatilan että pakkauskoneen puhtaus. Mikäli kuluttaja tapaa vielä virheellistä tuotetta, hän voi ottaa yhteyttä Raisio Margariinin laatuinsinööriin Sanna Virtaseen puhelin 02-443 2560.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.