Mainos

Kehitysvammaisten Carmen saa siivet Kansallisoopperassa

Oopperan ystävillä on mahdollisuus tutustua George Bizet’n tuttuun Carmeniin aivan uudesta näkökulmasta Kansallisoopperan variaatiossa, jonka keskeisissä rooleissa on kehitysvammaisia.

Kansallisoopperan, DuvTeaternin ja tanssikoulu Blue Flamencon yhteistyönä toteutettu Mustien siipien lintu on yhdistelmä oopperaa, flamencoa ja innostunutta näyttelemistä.

Poikkeuksellisen oopperan on ohjannut Mikaela Hasá ja koreografian on suunnitellut Anna Palmio.

Irina von Martensin esittämän lujatahtoisen Carmenin tarinaan punoutuu osaavaa tanssia ja puolitahatonta komiikkaakin.

- Aloitimme sillä, että kerroin näyttelijöille Carmenin alkuperäisen tarinan ja sitten lähdimme Improvisoimaan eri kohtauksia siitä. Näin nähtiin, mitkä asiat olivat näyttelijöille tärkeitä, kertoo Hasá.

Kehitysvammaisten esiintyjien lisäksi ooppera erottuu lavastuksellaan, puvustuksellaan ja kolmella esityskielellä. Esityksessä puhutaan suomea ja ruotsia sekä lauletaan ranskaa. Neljässä pääroolissa on erikseen sekä laulavat että puhuvat esiintyjät.

- Mukavinta oli päästä ruotsinkieliseen työporukkaan. Opin laskemaan ruotsiksi kymmeneen, sanoo 15-vuotias flamencotanssija Siiri Tiilikka.

Koska Carmenin tarinaa on kierrätetty, on lavasteissakin haluttu tehdä vanhasta uutta. Lavasteita on koristettu tavallisilla muovikasseilla ja muilla kierrätysmateriaaleilla. Esityksen puvut toimivat puvustaja Paula Variksen opintojen lopputyönä.

Kansallisoopperan tiedottajan Heli Rislakin mukaan yleisö on ottanut ainutlaatuisen Carmen-version vastaan erinomaisesti.

- Ensi-illassa viikonloppuna oli seisovat suosionosoitukset, hän kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.