Mainos

Kehärata tulee suunniteltua kalliimmaksi

Helsinki-Vantaan lentoasemalle suuntautuvan kehäradan rakennuskustannusarvio on noussut. Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti maanantaina, että uusi kustannusennuste on 590 miljoonaa euroa.

Tämä on 75 miljoonaa enemmän kuin aiemmin oli laskettu.

Ministeriö on esittänyt Vantaan kaupungin johdolle kustannusten jakamista uudelleen. Ministeriö vaatii myös, että ilmailulaitos Finavia osallistuu lentoterminaalin rakentamiseen 30 miljoonalla eurolla. Finavia ei ole aiempien suunnitelmien mukaan ollut rahoittamassa rakennushanketta.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) myöntää ministeriön tiedotteessa, että on erittäin kiusallista tuoda juuri hallituksen kehysriihen alla esiin näin suuri kustannusylitys. Hänen mielestään hanketta ei ole valmisteltu parhaalla mahdollisella tavalla.

- Jos kustannusylityksiä tulee vielä jatkossa, on ilman muuta arvioitava uudelleen koko hankkeen tarkoituksenmukaisuutta ja aikataulua, Vehviläinen korostaa.

Hanke aiotaan aloittaa aiempien suunnitelmien mukaisesti ensi vuonna. Alkuperäisen sopimuksen mukaan kustannuksista 73 prosenttia on valtion ja 27 prosenttia Vantaan kaupungin vastuulla. Ministeriö esittää, että valtion osuus olisi 68 prosenttia ja Vantaan kaupungin 32 prosenttia. Neuvottelut Vantaan kanssa aloitetaan kehysriihen jälkeen.

Jokainen kantaa oman osuutensa

Vantaan virkamiesjohto suhtautuu varovaisen myönteisesti ehdotukseen uudesta kustannustenjaosta. Vantaan kaupunginjohtaja Jussi Paajanen kommentoi, että ongelmaan on löydettävä ulospääsytie.

- Täytyy vielä pohtia, mikä lopullinen ratkaisu on, mutta kyllä jokaisen on oma osuutensa kannettava ja vastattava, hän mainitsi. Hänen mukaansa täytyy vielä miettiä, että voiko esimerkiksi asemia tehdä halvemmalla. Vantaan kaupunginvaltuusto päättää asiasta lopullisesti.

Joka tapauksessa kehärata on merkittävä hanke Vantaalle. Se tarjoaa raideyhteyden lentoasemalle. Näin ollen 12 miljoonaa vuosittaista matkustajaa tulee raideliikenteen piiriin. Ratalinjaus yhdistää pääradan ja Martinlaakson radan toisiinsa lentoaseman kautta.

Katso myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.