Mainos

KD tyytyväinen vaaliliittoon perussuomalaisten kanssa

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri ja eurovaaliehdokas Sari Essayah seurasi vaalituloksen kehittymistä jännittyneenä.

Lopulta perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliiton kolmen eniten ääniä vetäneen kärkeen mahtuu kaksi perussuomalaista ja yksi kristillisdemokraatti.

Essayah on itse toisena listalla eli tullut valituksi EU-parlamenttiin.

Kun perussuomalaisten Timo Soini palaa takaisin kotimaan politiikkaan, hänen paikkansa ottaa Soinin puoluetoveri Sampo Terho.

- Todella jännittävä ilta, Essayah kommentoi ennen kuin lopullinen tulos oli ratkennut.

Hän myös puolusti puolueensa vaaliliittoa perussuomalaisten kanssa.

- Vaaliliitot ovat aina teknisiä. Kumpikin puolue on toteuttanut kampanjointiaan omalla ohjelmalla. Nyt nähdään vaaliliiton teho. Kyllä näitä molempia puolueita myös yhdistää tietty EU-kriittisyys.

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen iloitsi puoleensa edustajapaikasta jo ennakkoäänten julkistamisen jälkeen.

- Nyt täytyy tietysti kaikki äänet odottaa ja katsoa tuo varsinaisen vaalipäivän tulos, mutta tosi iloinen olen kyllä tässä vaiheessa. Nämä ennakkoäänet näyttää hyvää tulosta ja se on linjassa sen kanssa, mikä tuntuma meillä on ollut vaalikampanjasta. Meillä on ollut todella hyvä kampanja ja väki on ollut hyvin innostunutta tekemään vaalityötä, ennen kaikkea Essayahille.

(MTV3)

Katso Päivi Räsäsen ja Sari Essayahin kommentit ennakkoäänten jälkeen

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.