Mainos

KD:n Peuhkuri ihmettelee Räsäsen pesäeroa

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri sanoo, että hän ei koe hyökänneensä puolueen puheenjohtajaa sisäministeri Päivi Räsästä vastaan viime maanantain Ylen A-studiossa.  

Viime päivät tavoittamattomissa ollut Peuhkuri kertoo, että on ollut retkeilemässä perheensä kanssa, ja puhelin on ollut kiinni. Samalla hän halusi korjata väitteet, että hän olisi ollut sairauslomalla.  

– Minulla on ollut aikaisemmassa elämässä uupumuksen tapainen eli tiedän, millaisia ne oireet ovat. Siitä ei ollut kysymys, vaan olen ihan täysissä voimissa, Peuhkuri vakuuttaa.  

Myös huomiota herättäneet tviittinsä Peuhkuri vakuuttaa lähettäneensä itse.  

Peuhkuri kertoi myös keskustelleensa sunnuntaina Räsäsen kanssa puhelimessa. He jatkavat asian selvittelyä keskenään. Räsänen ehti torstaina puolueen nimissä irtisanoutua Peuhkurin lausunnoista puolueen eettisten sääntöjen vastaisina.  

– Minun on vaikea ymmärtää sitä kommenttia, koska mielestäni olen ainoastaan puhunut omassa roolissani ja oman mandaattini turvin, enkä koe mitenkään hyökänneeni henkilöä vastaan. Olen peräänkuuluttanut keskustelua johtajuudesta ja siitä, minkälaista johtajuutta puolue tässä tilanteessa tarvitsee, Peuhkuri toteaa.    

Yllättyi kohun mittasuhteista  

Peuhkuri sanoo näkemystensä olevan linjassa aiempien ulostulojensa kanssa. Hän uskoo, että hänet varapuheenjohtajaksi nostaneet ovat halunneet keskustelua juuri johtajuudesta ja puolueen linjasta.  

– Olen ollut vähän yllättänyt niistä mittasuhteista, joita tämä kohu on saanut, Peuhkuri sanoo.  

Peuhkuri kannattaa edelleen puolueen sääntöjen muuttamista ensi vuoden puoluekokouksen aikaistamiseksi.  

– Kyllä se tulee ihan tarpeeseen. Meillä on ollut eurovaalien jälkimainingeissa hämminkiä kentällä, joten olisi perusteltua keskustella omalla porukalla näistä asioista. Ei hallitustyöskentelystäkään ole ollut täyttä yksimielisyyttä, Peuhkuri huomauttaa.  

Peuhkuri ei halua ottaa kantaa siihen, kuka kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi pitäisi valita.  

– Meidän pitää yhdessä pohtia, millainen johtajan pitää olla ja käydä se kisa sitten, Peuhkuri sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja