Mainos

KD: Kampanjan keskiössä koti, uskonto ja isänmaa

Kristillisdemokraatit haluavat puhua vaalien alla työllisyydestä, yrittäjyydestä ja verotuksesta. Valtion taloutta ei puolueen mielestä tule paikata heikentämällä vähempiosaisten asemaa eikä toisaalta kiristämällä yritysverotusta.

- Tarvitsemme kipeästi uusia nuoria yrittäjiä ja silloin yritysverotuksen on oltava kannustavaa, sanoo puoluesihteeri Peter Östman.

Puolue suomii hallitusta huonosta vanhuspolitiikasta ja aikoo pitää vanhusten ja esimerkiksi maahanmuuttajien asioita esillä vaalikampanjassaan. KD:ssa kaivataan muutoksia maahanmuuttajien kotouttamiseen.

- Pelkona on, että meille käy kuten Ruotsille. Vaikka maahanmuuttajille ollaan naapurissa ystävällisiä, on kotouttamisessa ainakin tietyillä alueilla epäonnistuttu. Siitä kärsivät maahanmuuttajat itsekin, Östman sanoo.

Odotettu teema on myös sukupuolineutraali avioliitto, jota kristillisdemokraatit vastustaa.

Ennätysbudjetilla taisteluun

Vaalisloganikseen KD on kokoomukseen usein liitetyn "koti, uskonto ja isänmaa" -arvokolmikon.

- Se on vanhaa, mutta melko käyttämätöntä tavaraa. Kierrätyshän on nykyaikaa. Muut vaaliaseemme paljastamme vasta keväällä, Östman naurahtaa.

Östmanin mukaan tunnelma vaaleihin valmistautuvassa puolueessa on hyvä. Syksyn homokiista on lisännyt puolueen jäsenmäärää yli tuhannella ja gallupeissa puolueen kannatus on noussut viiteen prosenttiin. Lisäksi puolue pystyy kanavoimaan ehdokkaidensa kampanjoihin enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin.

- Aloitimme tiukan säästökuurin puolueessa vuonna 2005 ja olemme tähdänneet koko ajan vuoden 2011 vaaleihin, Östman tiivistää.

Östman toivoo, että kevään vaalitaistelussa keskitytään asioihin, eikä lipsahdeta "liirum-laarumiin".

- Pelkään, että etenkään isommat toimijat eivät uskalla puhua konkreettisista kysymyksistä tai tehdä mitään sitovia lupauksia. Huippupoliitikot hakeutuvat jälleen ohjelmiin, joissa saa näkyvyyttä, ilman että tarvitsisi puhua sisällöistä, Östman arvelee.

Lue kristillisdemokraattien vaaliohjelma täältä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.