Mainos

Käyttäjäyhdistys: "Huumeiden käyttäjien pelkääminen on järjetöntä"

Huumeiden käyttäjät ovat suomalaisten mielestä kaikkein vähiten toivottuja naapureita. Huumeidenkäyttäjien tukiyhdistyksen mielestä tulos on järkyttävä. 

Mielenterveysliiton tuoreen Mielenterveysbarometrin mukaan 78 prosenttia suomalaisista ei haluaisi asua huumeiden väärinkäyttäjän naapurissa. Seuraavana listalla ovat 66 prosentilla henkirikoksen tehneet. Tätä seuraavat alkoholistit ja muista rikoksista tuomitut.

– Aivan järkyttävä lista, huudahtaa käyttäjäyhdistys Suomen Lumpeen sihteeri ja kouluttaja Sari Haikarainen.

Lumme toimii huumeiden käyttäjien edustajana, ja vie käyttäjien näkökulmaa esimerkiksi huumepolitiikkaa toteuttaville tahoille.

Haikaraisen mukaansa on järjetöntä, että ihmiset pelkäävät huumeiden käyttäjiä. Hän kertoo, että huumeiden käyttäjistä suurimman osan käyttö ei näy ulospäin, mutta häiriötä aiheuttava yksi prosentti pilaa loppujen päihteitä käyttävien maineen.

– Ei naapurin päihteidenkäytöstä tiedä, jos tämä ei itse laita siitä lappua oveen. Yleensä päihteidenkäyttäjät pyrkivät pitämään huolta, ettei kukaan kiinnitä heihin negatiivista huomiota. Eivät huumeiden käyttäjät eivät eroa muista ihmisistä, Haikarainen kertoo.

Mielenterveysbarometrin perusteella suomalaiset suhtautuvat huumeiden käyttäjiin kuitenkin suvaitsevaisemmin kuin aiemmin. Vuonna 2005 suomalaisista 85 prosenttia ei olisi halunnut huumeiden väärinkäyttäjää naapurikseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.