Mainos

Käyttäjätunnuksia ja salasanoja julkaistu netissä

Viestintäviraston tietoturvayksikön mukaan kyse on todennäköisimmin keskustelufoorumien tai yhteisöpalvelujen tunnuksista ja salasanoista. Tietoturvayksikön päällikkö kertoo, että internetissä julkaistuja käyttäjätunnuksia ja salasanoja on kaikkiaan noin 80 000.

Suomalaisia verkkopalveluiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja on julkaistu internetissä. Viestintäviraston tietoturvayksikkö (CERT-FI) kertoo saaneensa ilmoituksen internetissä jaossa olevasta tiedostosta, joka näyttää sisältävän kymmeniätuhansia suomalaisten verkkopalvelujen käyttäjätunnuksia sekä niiden salasanoja.

Tietoturvayksikkö selvittää parhaillaan, mihin suomalaisiin palveluihin jaossa olevat tunnukset liittyvät ja kertoo olleensa yhteydessä verkkopalveluntarjoajiin, teleyrityksiin ja poliisiviranomaisiin myös ulkomaille.

Viestintäviraston mukaan kyse on todennäköisimmin keskustelufoorumien tai yhteisöpalvelujen tunnuksista ja salasanoista. Virastosta illalla saadun tiedon mukaan niissä ei tiettävästi olisi pankkien käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

- Käyttäjätunnuksia ja salasanoja on kaikkiaan alle 80 000, ja suurin osa niistä on leimallisesti nuorisokäytössä eri keskustelufoorumeissa, kertoo tietoturvayksikön päällikkö Erka Koivunen.

Viestintäviraston tietoturvayksikkö kehottaa näiden palvelujen käyttäjiä vaihtamaan salasanansa välittömästi. Jos käyttäjällä on sama salasana useissa eri verkkopalveluissa, niiden kaikkien palvelujen salasanat on turvallisuussyistä vaihdettava.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.