Käytöstä poistettuja panoksia ongittu Keuruulla – poliisi pitää erittäin vaarallisina: Panosten haltijaa pyydetään soittamaan 112

Keuruun Haapamäellä sijaitsevasta Kangaslammesta on eilisen päivän aikana magneettiongella nostettu VR:n 80-luvulla käytöstä poistettuja signaalipanoksia.

Panoksia on poliisin mukaan käytetty ennen radioiden kehittymistä rautateillä herättämään veturinkuljettajan huomion tietyissä tilanteissa.

Koska panokset ovat olleet usean vuoden ajan vedessä, poliisi pitää niitä erittäin vaarallisina. Poliisilla ei yoistaiseksi ole tietoa signaalipanosten olinpaikasta eikä onkijoiden henkilöllisyydesä.

Panoksista jotain tietäviä pyydetään ilmoittamaan havainnoista osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi ja otsikoimaan viestin VR:n panoksia Haapamäellä.

Panosten haltijaa pyydetään olemaan suoraan yhteydessä hätänumeroon 112 ja ilmoittamaan panosten olinpaikan.

Poliisi varoittaa, että panoksia ei saa käsitellä omatoimisesti ja  kehottaa kansalaisia välttämään magneetilla kalastamista Kangaslammella toistaiseksi.

Asiaa selvitetään yhdessä puolustusvoimien kanssa, sillä Kangaslammesta saattaa löytyä myös sodanaikaisia suutariksi jääneitä lentopommeja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja