Mainos

Käytettyjen tuontiautojen verotus muuttuu

Käytettyjen tuontiautojen verotus muuttuu nykyistä lievemmäksi. Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen autoverolain muuttamisesta. Syynä verotusmenettelyn muuttamiseen on Euroopan komission alkukesällä antama virallinen huomautus.

Ikähyvitystä on tarkoitus muuttaa siten, että vero alenee samassa suhteessa kuin autojen arvo alenee iän mukana. Vähäpäästöisyyden perusteella myönnettävä vähennys tulisi esityksen mukaan myös käytetyille autoille, jos auto täyttää vaaditut päästörajat.

Ajoneuvo katsotaan vastedes käytetyksi kuuden kuukauden rekisterissä olon jälkeen, vaikka sillä ei olisi ajettu nykyisin vaadittavaa vähintään 10 000 kilometrin matkaa.

Autoliitto tyytymätön

Autoliitto on tyytymätön hallituksen lakiesitykseen. Liiton näkemyksen mukaan esitys on lähinnä veropoliittista kikkailua eikä sillä halutakaan todellisia verokevennyksiä.
-Lakiesitys ei mielestämme täytä Euroopan komission huomautuksessaan esittämiä vaatimuksia, joten laki näin muutettuna olisi edelleen Rooman sopimuksen 95. artiklan ja EY-tuomioistuimen ennakkopäätöksen vastainen, Autoliiton toimitusjohtaja Heimo Jaakkola sanoo.

Lakiesityksen suurimpana epäkohtana liitto pitää sitä, että tuontiauton veron laskeminen on epämääräistä. Liitto esittääkin, että käytetyn tuontiauton ja muuttoauton veroa määrättäessä vastaavan uuden ajoneuvon verotusarvona voitaisiin pitää 30 prosenttia vastaavan tai lähinnä vastaavan uuden ajoneuvon yleisestä vähittäismyyntihinnasta. Näin Suomeen tuotavan käytetyn auton hinta saataisiin samalle tasolle kuin Suomessa käyttöön otetun vastaavan auton.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.