Mainos

Käytettyjen autojen verotus muuttuu

Suomi joutuu EU-komission vaatimuksesta muuttamaan käytettyinä maahan tuotavien autojen verotusta. Hallituksen EU-ministerivaliokunta käsitteli komission virallista huomautusta tänään.

Ulkoministeriön EY-tuomioistuinyksikön päällikkö Tuula Pynnä kertoi, että Suomi aikoo valmistella uudet lait niin, että eduskunta saa ne syksyllä. Hän ei lähtenyt arvioimaan, kuinka paljon autoverotuloja valtio menettää. Komission mukaan ainakin neljä kohtaa Suomen järjestelmässä on ristiriidassa EU-lainsäädännön kanssa.

Käytettyjä autoja tuotaessa autoveron määrä laskee auton iän mukaan. Komissio ei hyväksy Suomen sääntöä, jonka mukaan alennus ei enää kasva yli 13 vuotta vanhoilla autoilla. Sama koskee sääntöä, ettei auton ensimmäistä kuutta kuukautta lasketa alennukseen mukaan.

Komission mielestä Suomi ei myöskään voi vaatia, että autolla on ajettu vähintään 10 000 kilometriä ennen kuin sitä voidaan pitää käytettynä. Katalysaattorilla varustettujen autojen saama alennus autoverosta pitäisi komission mielestä myöntää myös käytettynä tuoduille autoille, eikä vain uusille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.