Mainos

Käytettyjen autojen tuonti moninkertaistui

Suomeen tuotiin viime vuonna seitsemän kertaa enemmän käytettyjä autoja, kuin edeltävänä vuonna. Tulli teki verotuspäätöksen lähes 33200 henkilöautosta. Ajoneuvokanta ei kuitenkaan nuorentunut oleellisesti tuonnista huolimatta.

Suomeen käytettynä tuotujen henkilöautojen määrä yli seitsenkertaistui viime vuonna tuontiverotuksessa tehtyjen muutosten ansiosta.

Tulli teki verotuspäätöksen viime vuonna lähes 33200 henkilöautosta, kun vuotta aiemmin verotettavana oli vain runsaat 4600 autoa. Myös käytettyjen pakettiautojen tuontimäärä yli kuusinkertaistui 150:stä 910 autoon.

Sen sijaan muuttoautojen ja museoautojen määrä ei oleellisesti muuttunut aiemmasta. Käytettyjä moottoripyöriä tuotiin hieman vähemmän kuin vuonna 2002.

Tuonti ei kuitenkaan olennaisesti nuorentanut Suomen ajoneuvokantaa, koska suurin osa tuontiautoista oli yli kymmenen vuotta vanhoja.

Tullin lokakuun puolivälin tilastojen mukaan suosituin henkilöautomerkki oli Mercedes Benz, jonka osuus tuoduista autoista oli lähes 25 prosenttia. Seuraavaksi eniten tuotiin BMW:tä, Audia ja Volvoa.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja