Mainos

Käytettyjä oppikirjoja Internetistä

Käytettyjen oppikirjojen välitys alkoi tänään Internetissä. Kirjojen jakelupiste on aluksi vain Tampereella, mutta niitä on tarkoitus perustaa kaikkiin suurimpiin korkeakoulukaupunkeihin.

Hankkeen alullepanija on Oppis Oppikirjavälitys Oy, joka on harjoittanut käytettyjen kirjojen välitystä Tampereella vuoden ajan. Oppiksen Internet-palvelun on toteuttanut projektityönä tamperelainen DL-Net Oy. DL-Netin toimitusjohtaja Markku Ilonen kertoo, että tarjolla on jo yli 10 000 kirjan valikoima. Se kasvaa päivittäin kovaa vauhtia, kun tämän kevään uudet ylioppilaat ovat alkaneet tuoda kirjojaan myyntiin.

Ilosen mukaan verkkokauppa tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Kirjoja voi myydä, ostaa ja varata verkon avulla. Niitä voi toimittaa myyntiin myös postin välityksellä. Hakuohjelma auttaa halutun teoksen löytämisessä. Kirjojen tuojat määrittelevät itse myyntihinnan, johon lisätään välityspalkkio. Hinnaksi näyttää muodostuvan 40-60 prosenttia vastaavien uusien kirjojen hinnasta.

Opiskelijat voivat säästää tuntuvasti kirjakustannuksissa, jos he löytävät luetun teoksen painotuoreen sijasta. Esimerkiksi lääketieteellisten tiedekuntien tenttikirjat ovat hyvin kalliita. Verkossa välitetään lukioiden, ammattioppilaitosten, ammattikorkeakoulujen, korkeakoulujen ja yliopistojen oppikirjoja. Käytettyjen oppikirjojen verkkokauppa löytyy osoitteesta www.oppis.fi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.