Mainos

Käynnissä vaalien superviikko – tätä kaikkea MTV tarjoaa

MTV Uutisissa on laaja vaalikattaus tällä viikolla.

Eduskuntavaalit koittavat jo ensi sunnuntaina. Ennakkoäänestämiseen on vielä huomiseen asti aikaa. Ennakkoääniä on annettu näissä vaaleissa vilkkaasti - tänään kello 18 mennessä äänensä oli ennakkoon käynyt antamassa jo yli miljoona suomalaista. 

MTV:llä on iso vaalipanostus, joka huipentuu tähän viikkoon. Tarjolla on niin kaupunkistudio Vaalikuutiota, tv-tenttejä sekä koko illan kattavaa Tulosiltaa sunnuntaina.

Kaupunkistudio Vaalikuutio

MTV on avannut kaupunkistudio Vaalikuution Helsingin Lasipalatsin aukiolle, Narinkkatorin kupeeseen vaaliviikoiksi.

Vaalikuutio on avoinna lähes kahden viikon ajan arkipäivisin 8.-17.4. Puolue-esittelyiden lisäksi paikalla nähdään muun muassa tunnettuja julkisuuden henkilöitä ja kuutiossa käydään monipuolisia keskusteluja politiikan kentältä.

Tässä Vaalikuution aikataulu, tervetuloa piipahtamaan paikalle! Koko ohjelma on nähtävissä suorana myös MTV Katsomossa joka arki-iltapäivä!

Vaalikone

MTV Uutisilla on oma vaalikoneensa. Omaa ehdokasta ehtii äänestämään joko ennakkoon tiistaihin 14.4. mennessä tai vaalipäivänä 19.4.

Vaalikoneen avulla on helppo löytää ehdokas, jonka arvot ja ajatukset ovat mahdollisimman lähellä omia.

Vaalikoneeseen on tänä keväänä valittu 33 kysymystä eri aihepiireistä. Kysymyksissä painottuu vaalikauden aikana esiin nousseet aiheet, kuten turvallisuuspolitiikka, maahanmuutto, talouspolitiikka sekä työ- ja perhe-elämä.

MTV:n vaalikoneen kautta äänestäjä saa laajan kuvan ehdokkaista ja puolueista. Kone tarjoaa sopivia ehdokkaita jokaisen kysymyksen jälkeen, ei vain lopuksi, joten ehdokkaisiin pääsee tutustumaan jo kesken vaalikoneen täytön.

Äänestäjä voi samalla vertailla omia ja ehdokkaansa valintoja sekä lukea avoimia vastauksia. Vastauksia pääsee tarkastelemaan myös puoluetasolla.

Vaalikoneessa on suorat linkit ehdokkaiden sosiaalisen median tileihin, kotisivuille sekä esittelyvideoon, mikäli ehdokas on nämä täyttövaiheessa lisännyt. Sekä ehdokas että äänestäjä pystyvät jakamaan MTV:n vaalikoneen tuloksen myös omilla some-tileillään.

Huomenta Suomen puolueaamut

Huomenta Suomen lähetys tehdään tällä viikolla joka aamu kaupunkistudio Vaalikuutiosta. Suora lähetys on nähtävissä klo 6.25 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Huomenta Suomi jututtaa vuoroaamuin kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat sekä osan riviehdokkaista ja heidän tukijoistaan.

Lisäksi puoluejohtajat laittavat itsensä likoon muun muassa englanninkielisellä haastattelulla sekä kertomalla itsestään julkisen roolin takana.

MTV:n vaalisivusto mtv.fi/vaalit

MTV Uutisten vaalisivuille kerätään päivittäin laaja paketti vaaleihin ja politiikkaan liittyviä uutisia. Sivuilta löydät tuoreimmat ja kiinnostavimmat uutiset sekä arkiston kaikkiin kevään aikana julkaistuihin vaalijuttuihin.

Vaalisivuilla on myös nähtävillä Vaali-tv, jossa on päivittäin vaihtuva suora lähetys sekä videoita ja tallenteita eri tilaisuuksista. Vaali-tv:ssä näytetään muun muassa Vaalikuution ohjelmaa joka päivä kello 15-18 sekä kaikki television vaaliohjelmat suoratoistona.

Lisäksi sivustolle kerätään sosiaalisen median keskustelua #vaalit2015-tunnuksella.

Uutisten ja puheenaiheiden sekä Vaalikoneen lisäksi sivuilla voi testata, minkä puolueen johtoon sopisi sekä kokeilla pelin muodossa elämää pääministerinä.

Kaksintaistelut ja Pääministeritentti

Televisiossa MTV3-kanavalla lähetetään tällä viikolla kaksi vaalitenttiohjelmaa. 

Tänä iltana klo 20 nähdään viimeinen osa Kaksintaistelu-sarjasta, jossa puoluejohtajat kohtaavat pareittain tunnin mittaisessa keskustelussa. Tänään toisensa haastavat Alexander Stubb (kok.) ja Juha Sipilä (kesk.)

Keskiviikkona on vuorossa Pääministeritentti, jossa studioon kokoontuu neljän suurimman puolueen puheenjohtajat eli Stubb, Sipilä, Timo Soini (ps.) ja Antti Rinne (sd.)

Kaksituntinen lähetys alkaa kello 20. Tentit ovat nähtävissä suorana MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa ja mtv.fi:ssä.

Tulosilta 19.4.

Vaalipäivänä MTV Uutiset seuraa äänestystä ja vaalihumua aamusta myöhäiseen iltaan saakka.

Reaaliaikainen tulosseuranta on tarjolla sekä televisiossa että netissä. 

TV-lähetys tuloslaskennan etenemistä, puolueiden ja ehdokkaiden tunnelmista ja asiantuntijoiden arvioista alkaa kello 19.30 ja kestää klo 23.30 saakka. 

Lähetyksessä vieraillaan monen puolueen vaalivalvojaisissa. Lisäksi MTV Uutiset on paikalla myös eduskunnassa, missä puheenjohtajat kohtaavat illan aikana.

Lähetys on katsottavissa myös netissä, jossa on tulosseurannan ja vaaliuutisoinnin lisäksi tarjolla kaikki muutkin päivän tärkeät ja kiinnostavat uutiset.

Tulosaamu 20.4. 

Huomenta Suomen tulosaamu starttaa kello 6.25 ja esittelee heti aamutuimaan vastavalittua eduskuntaa. Myös MTV Uutiset on verkossa vahvasti mukana aikaisesta aamusta alkaen.

Tulosaamussa vaalitulosta käydään läpi useiden asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi eduskunnan paikkajakoa ja mahdollisia hallituskuvioita havainnollistetaan monipuolisen grafiikan ja datan avulla.

MTV Uutisissa puidaan vaalitulosta ja sen seurauksia ja sen aiheuttamia reaktioita tiiviisti ja monipuolisesti koko viikon ajan. 

Tervetuloa mukaan vaalitunnelmiin!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja