Mainos

Käykö Vanhaselle kuin Jäätteenmäelle?

Eduskunnassa on käyty tänään kuumana. Ensin pääministeri Matti Vanhanen (kesk) joutui vastaamaan kritiikkiin, jonka mukaan hallitus olisi pimittänyt taloustietoja eduskunnalta. Sen jälkeen alkoi hiillostus liittyen vaalirahakohuun.

Vanhasta on syytetty valehtelusta ja hänen eroaan on vaadittu kovin sanoin.

Vanhasen edeltäjä Anneli Jäätteenmäki (kesk) joutui eroamaan vuonna 2003 jäätyään kiinni valehtelusta.

Käykö Vanhaselle kuin Jäätteenmäelle? Tuskinpa, uskoo politiikan tutkija Ville Pitkänen.

Jotta Vanhanen joutuisi eroamaan, siihen pitäisi tulla painostusta hallituksen sisältä, mutta näin tuskin käy, Pitkänen sanoo.

- Kokoomuksen täytyisi selkeästi ilmaista, että Vanhasen toiminta heikentää hallituksen yhteistyötä. Mutta koska kokoomuksella on käynnissä omatkin vaalirahasotkut, se ei näytä todennäköiseltä.

- Kun verrataan Jäätteenmäen tilanteeseen, olennainen ero on se, että silloin paine eroon tuli hallituskumppani SDP:ltä, Pitkänen jatkaa.

Toinen vaihtoehto on Pitkäsen mukaan se, että poliittinen paine eroamiseen tulisi keskustan sisältä. Keskusta vakuuttaa kuitenkin luottavansa Vanhaseen ja syyttävä sormi on osoitettu puoluesihteeri Jarmo Korhoseen.

- Korhosella on huomattavasti tukalammat oltavat kuin Vanhasella, Pitkänen sanoo.

Kohun ajankohta sopinee hallitukselle

Vaalirahakohu käy kuumimmillaan juuri ennen kuin eduskunta jää kesälomalle. Pitkänen uskoo, että hallituksessa myhäillään kohun ajankohdalle.

- Voisi ajatella, että hallituksen näkökulmasta kritiikki on hyvin ajoitettu, koska eduskunnan vuosirytmin takia kohu pakostakin rauhoittuu. Eduskunta ei voi järjestää keskustelua lomien aikana, joten voi olla, että ihmiset unohtavat politiikan, kun pääsevät mökeilleen juhannuksen viettoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.