Mainos

”Kaverit vähän kyselevät” - Suomen hallitusvääntö piinaa Kreikka-pelossa elävää EU-parlamenttia

Suomalaismepit ovat viime aikoina olleet suosittuja juttukumppaneita Strasbourgin ja Brysselin EU-rakennusten käytävillä.

- Kaverit vähän kyselevät käytävillä, että missä mennään. Suomi on nostanut itsensä kertarysäyksellä EU-tietoisuuteen, eikä välttämättä positiivisella tavalla, sanoo kokoomuksen europarlamentaarikko Ville Itälä.

Uteleminen ei johdu pelkästä mielenkiinnosta, vaan mukana on myös silkkaa hermostuneisuutta, kuvaa puolestaan europarlamentaarikko Carl Haglund (r.)

- Kun tulin eilen tänne Strasbourgiin hallitusneuvottelujen kariutumisen jälkeen, kollegat olivat hyvin huolestuneita. Hetken näytti siltä, että Suomeen oli muodostumassa melko EU-myönteinen hallitus, mutta nyt perussuomalaiset ovat jälleen pelissä mukana. Kaikki täällä tietävät, että perussuomalaisten myötä Suomen EU-linja tiukkenisi, Haglund kuvaa.

Pelko: Suomi kaataa Kreikka-paketin

Suomen hallitusvääntö sattuu EU:n kannalta kriittiseen hetkeen. Portugalin tukipaketti runnottiin läpi toimitusministeristön johdolla vain viikkoja sitten ja seuraavaksi, mahdollisesti jo juhannuksena, joudutaan päättämään Kreikalle myönnettävästä lainasta.

- Täällä pelätään, että Suomi kaataa paketin. Tietysti Suomi voi sellaisenkin ratkaisun tehdä, mutta sillä olisi meille valtavia poliittisia seurauksia. Joutuisimme kärsimään siitä pitkään, arvioi Itälä.

Itälän mielestä Suomelle olisi elintärkeää saada hallitus kasaan mahdollisimman pian.

- On pään pensaaseen laittamista, jos kuvitellaan, että toimitusministeristö hoitaa homman kuntoon. Suomi ei voi ajelehtia euro-kriisistä toiseen ilman, että otetaan kunnolla kantaa näihin ratkaisuihin, Itälä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.