Mainos

Mistä oikein on kyse? Luontokuva kuin satukirjasta

Valokuvaajan muistikortille tallentui Iso-Britanniassa ällistyttävä luontoihme, joka on kuin suoraan satukirjasta. 

Kuvassa vihertikka lentää lumikko selässään, mikä tuo mieleen lastenkirjoista tutun teeman eläimistä auttamassa toisiaan.

Valokuvaaja Martin Le-May sanoo ITV-kanavan nettisivuilla, että lintu vaikutti olevan hyvin hädissään. Kyseessä ei siis taida olla ystävysten lento vaan saalistus.

Luontoihme sattui Hornchurchin puistossa eilen.

Le-May kertoo, että tikan onnistui karistaa lumikko selästään, ennen kuin se olisi koitunut linnun kohtaloksi.

Kuvasarja on noussut twitter-hitiksi ja kommenteissa osa epäilee, voiko kuva olla aito.

"Näyttäisi olevan aito"

Kärpän ja vihertikan lento herätti ihastusta myös BirdLifessa. Tiedottaja Jan Södersverd hieraisi hetken silmiään, että uskoako kuva todeksi. 

– Kyllä varsin erikoiselta tilanteelta näytti. Kun ensimmäisenä kuvan näki, ihmettelin onko todella aito tilanne, mutta näyttäisi olevan, sanoo Södersverd. Hänen mukaansa kyseessä on harvinainen kuva, vaikka elämän ja kuoleman välisiä taisteluita tallennetaan paljon.

– Elämän ja kuoleman kamppailua tallennetaan tuon tuosta, mutta kamppailua, jossa lumikko olisi tämmöisen linnun kimppuun käynyt ja vielä jatkanut taistelua lennossa, niin en ole kylllä aikaisemmin nähnyt. Enkä ole myöskään kuullut, että kukaan muukaan olisi nähnyt, hän sanoo. 

Onnekas kuvaaja on ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta onnea oli myös vihertikalla sillä se selvisi kamppailusta henkensä säilyttäen.

– Ilmeisesti lumikko on ollut vähän heikoilla siinä vaiheessa kun on siirrytty sille vieraaseen ympäristöön eli lentoon, sanoo Södersverd. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.