Mainos

Kaustisilla saa väkeviä viinejä ruokakaupasta

Kaustislaisessa elintarvikekaupassa saa tuotevalvontakeskuksen luvalla myydä tästä päivästä lähtien ns. väkeviä ruokaviinejä. Tänään käynnistynyt myynti on koeluontoista ja kestää vuoden. Viini valmistetaan yrittäjän omalla viinitilalla, omista raaka-aineista.

Nyt se on siis mahdollista: paljon kiistelty väkevien ruokaviinien myynti elintarvikekaupasta. Toki tässä vaiheessa vain yhdestä kaupasta ja koeluvalla vuoden ajan. Pohjanmaan viinitila sai sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskukselta luvan myydä enintään 13%:sta ruokaviiniä omasta myymälästä. Vuoden koeluvalle asetettiin toki useita reunaehtoja.

Hanke kuuluu osana pienimuotoisen elintarviketuotannon kehittämisohjelmaan Kaustisen seutukunnassa. Viinimyymälän kanssa samassa liiketilassa toimii kuutisenkymmentä muuta yrittäjää.

Kymmenet Suomessa toimivat kotiviinitilat ovat jatkuvasti törmänneet nykyisen alkoholilainsäädännön kiemuroihin. Nyt myönnetty koelupa helpottanee myös pienyrittäjien taistelua Alkon monopolia vastaan.

Ensimmäiset viinipullot myytiin tänään ja yrittäjät uskovat, että koevuoden aikana 10 000 pulloa vaihtaa omistajaa.
(MTV3/Erkki Valtamäki)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.