Mainos

Kaustisen Ranska-teema sai tukea

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien (14.-22.7.2001) tämän vuoden maateema on Ranska. Ranskalaisen kulttuurin esittely Kaustisella on herättänyt myös ranskalaisten taustayhteisöjen kiinnostuksen. Ranskan kulttuurikeskus, AFAA ja Bureau export tukevat Ranska-teeman esittelyä Kaustisella yli 100 000 markan panostuksella.

Viime viikkojen lisäyksenä Kaustisella nähdään ja kuullaan nyt myös korsikalaista kolmiäänistä naisryhmää, Donni di l'esiliu. Muita ranskalaisia esiintyjiä ovat rai- ja funkrockia soittava Orchestre National de Barb s, kansanlaulajatar Marilis Orionaa & band, moderni mustalaiskitaristi Thierry 'Titi' Robin ja hänen monikansallinen yhtyeensä sekä musette-haitaristi Michel Macias & band. Ranska-teeman yksi päätilaisuus eli 'Ranskalainen ilta' Kansantaiteenkeskuksessa perjantai-iltana on jo lähes loppuunmyyty.

Myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlien festivaalialue saa ranskalaishenkisen somistuksen, ja koulun välipihalta löytyy muun muassa ranskalaistyylinen katukahvila. Somistuksen tekee veteliläinen Tiina Pollari. Festivaalialueen viinituvassa taas on tarjolla ranskalaistyyppisiä juustoja ja viinejä sekä tietysti patonkia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.