Mainos

Kaustisella Kanadaa ja kansansoittimia

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla esitellään tänä kesänä erityisesti kanadalaista kansanmusiikkia. Toinen teema juhlilla ovat vanhat kansanomaiset soittimet. Kaustinen soi 10.-18. heinäkuuta 37. kerran.

Kanadan kansanmusiikki on hyvin monikulttuurista, sillä maassa arvostetaan alkuperäiskansojen ja maahan muualta muuttaneiden kulttuuria. Niinpä kanadalainen musiikki Kaustisellakin vaihtelee inuiittimusiikista kanadanvietnamilaiseen ja kanadanintialaiseen.

Kaikkiaan maasta saapuu kahdeksan esiintyjäryhmää. Yksi esiintyjistä on tanssiva viulisti April Verch yhtyeineen. Nuoren naisen ohjelmisto vaihtelee Ottawan laakson ja Quebecin alueen kansanmusiikista Verchin omiin sävellyksiin ja tyylikirjo old time -viulismista western swingiin ja viulujazziin. Muita kanadalaisvieraita ovat muun muassa Woodland cree -intiaaninaisten laulutrio Asani, kanadanvietnamilainen multi-instrumentalistiduo Khac Chi sekä kanadanbrasilialainen musiikkihumoristi Celso Machado.

Tanssin ja viulun taitaa myös ruotsalainen Magnus Samuelsson, joka saapuu juhlille Fomp-yhtyeineen. Muualta maailmasta tulee muun muassa tangoyhtye Argentiinasta ja Andalusiasta Espanjasta kansantanssiryhmä.

Perhepäivänä eli tiistaina suuressa lastenkonsertissa nähdään Näppäripelimannien ja Kaustisten nuorimpien tanssijoiden ohella Sorin Sirkuksen esitys. Viimeisenä lauantaina illalla Festivaaliareenalla mennään maailman ympäri 80 minuutissa lauluyhtye Rajattoman, Trio Töykeiden, Pekka Kuusiston ja Zarkus Poussan siivittämänä. Viihdemusiikkia juhlilla tarjoavat Jorma Kääriäinen ja Agents, Jari Sillanpää ja Meiju Suvas yhtyeineen.

Kansansoitinmuseoon on puolestaan koottu uusi ja laajennettu suomalaisten kansansoittimien perusnäyttely. Museossa järjestetään päivittäin useita akustisia konsertteja, joissa esiintyjät ovat vanhojen soittimien parhaita taitajia niin Suomesta kuin muualta. Kansansoitinteeman pääkonsertti on juhlien ensimmäisenä sunnuntaina Kaustinen-salissa, jossa kuullaan uusia sävellyksiä vanhoille soittimille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.