Mainos

Kaurismäki palkittiin USA:ssa

Amerikkalaiset elokuva-arvostelijat ovat palkinnneet Aki Kaurismäen elokuvan Mies vailla menneisyyttä vuoden 2003 parhaana ulkomaisena elokuvana.


Aki Kaurismäen elokuvaa Mies vailla menneisyyttä on jälleen kiitelty ja palkittu ulkomailla. The National Society of Film Criticsin amerikkalaiset elokuva-arvostelijat palkitsivat Kaurismäen elokuvan vuoden 2003 parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi lauantaina 3. tammikuuta järjestetyssä gaalassa.

Parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi kriitikot valitsivat Harvey Pekarin American Splendor -elokuvan.

Mies vailla menneisyyttä on ollut todellinen menestys sekä kotimaassa että ympäri maailmaa. Suomessa elokuva sai vuonna 2002 muun muassa valtion 50 000 euron laatupalkinnon ja seuraavana vuonna kuusi Jussia. Elokuva voitti toissavuonna Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnon ja pääsi Oscar-ehdokkaaksi asti.

Kaurismäki pokkasi elokuvallaan historian ensimmäisen Pohjoismaisen elokuvapalkinnon vuonna 2002. Mies vailla menneisyyttä sai viime vuonna Tukholmassa Guldbagge palkinnon parhaana ulkomaisena elokuvana. Se on myös palkittu muun muassa parhaasta käsikirjoituksesta Bangkokin kansainvälisillä filmifestivaaleilla. Tanskan seurakuntaneuvostojen liitto antoi elokuvalle ensimmäisen Gabriel-elokuvapalkintonsa.

Kaurismäki sai elokuvastaan myös ekumeenisen kristillisen Templeton-palkinnon. Flandersin kansainvälisillä elokuvajuhlilla Ghentissä Belgiassa elokuva sai flaamilaisen yhteisön parhaan elokuvan Grand Prix -palkinnon vuonna 2002 ja samana vuonna sen palkitsi myös kansainvälinen elokuva-arvostelijoiden liitto Fipresci koko vuoden parhaana elokuvana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.