Mainos

Kaurismäen uutuus sai pääpalkinnon Meksikossa

Mika Kaurismäen ohjaama ja Kari Heiskasen, Pertti Sveholmin ja Timo Torikan tähdittämä elokuva Kolme viisasta miestä putsasi pöydän Monterreyn Kansainvälisillä Elokuvafestivaaleilla Meksikossa; se palkittiin sekä juryn pääpalkinnolla, Cabrito de Platalla, että yleisöpalkinnolla. Palkinnot kävi vastaanottamassa näyttelijä Pertti Sveholm.

Monterreyn elokuvafestivaalit järjestettiin nyt viidennen kerran ja niistä on nopeasti kasvanut yksi Latinalaisen Amerikan tärkeimmistä festivaaleista. Tänä vuonna siellä esitettiin 41 elokuvaa 81 eri maasta. Kilpailusarjassa oli yhteensä seitsemän elokuvaa. Kolmen viisaan miehen lisäksi palkittiin muun muassa Il Divo (Italia) parhaasta ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.

Kolme viisasta miestä on ollut varsin kysytty elokuva maailmalla, se on kiertänyt lukemattoman määrän festivaaleja ja aiemmin se on palkittu muun muassa Tallinan elokuvafestivaaleilla. Se keräsi myös kolme Jussi-ehdokkuutta. Elokuvan levitysoikeuksia on myyty moneen maahan, seuraava tärkeä ensi-ilta on Ranskassa joulukuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.